40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Η Προέλευση των Αγγλικών

1 ΔΕΚ 2021 - Βανέσα Τσέλιου


Αγγλικά - Προέλευση

Τα Αγγλικά ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών και πιο συγκεκριμένα στον υποκλάδο του Γερμανικού κλάδου που ομιλείται στη Βορειοδυτική Γερμανία και τη Βόρεια Ολλανδία. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, η αρχαία αγγλική γλώσσα προέρχεται από μια υποομάδα γερμανικών που υπέστησαν κάποιες φωνητικές αλλαγές και ομιλήθηκε από γερμανικής καταγωγής αποίκους των περιοχών αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι, πριν από την κατάκτηση της Μεγάλης Βρετανίας από τους Ρωμαίους, πρώτα από τον Ιούλιο Καίσαρα το 55 π.Χ. και μετέπειτα από τον Κλαύδιο το 42 μ.Χ. στα αρχαιολογικά ευρήματα δεν υπήρχαν γραπτές πηγές και μαρτυρίες για το ποια γλώσσα μιλούσαν στην Αγγλία.

Καθηγητές-ελίτ,  εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ,  εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Μέχρι τον 5ο αιώνα μ.Χ. στην Αγγλία ομιλούνταν κελτικές γλώσσες. Τότε άρχισαν οι εισβολές των γερμανικών φύλων Άγγλων και Σαξόνων και άρχισε η διαμόρφωση της αγγλικής γλώσσας. Λόγω του κυνηγητού που δέχθηκαν οι Κέλτες από τους εισβολείς, αποσύρθηκαν σε απρόσιτα μέρη κι έτσι τα κελτικά λίγο επηρέασαν τα αγγλικά.

Οι πηγές που σώζονται αποδεικνύουν ότι, τα αρχαία αγγλικά ήταν ένα αποτέλεσμα διαφορετικών διαλέκτων, γεγονός που δείχνει και την διαφορετική γεωγραφική έκταση των αγγλοσαξονικών βασιλείων της Αγγλίας. Όμως, η αγγλική γλώσσα επηρεάστηκε και από άλλους εισβολείς και ειδικότερα από δύο λαούς.

Αρχικά, η πρώτη εισβολή συνέβη τον 8ο και 9ο αιώνα από λαούς της Σκανδιναβίας, οι οποίοι μιλούσαν τη γλώσσα της σημερινής Βορειοδυτικής Γερμανίας και Βόρειας Ολλανδίας (δυτικού γερμανικού κλάδου) και εγκαταστάθηκαν στις περιοχές της Βρετανίας.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Η 2η εισβολή πραγματοποιήθηκε τον 11ο αιώνα όταν εισέβαλαν οι Νορμανδοί που μιλούσαν την αρχαία νορμανδική γλώσσα και ανέπτυξαν μια αγγλική διάλεκτο, η οποία μετέπειτα ονομάστηκε Αγγλο-νορμανδική γλώσσα. Στη Βρετανία υπήρχε και η ύστερη δυτική σαξονική, η οποία εν τέλει επικράτησε ως και σήμερα. Μάλιστα, οι Σάξονες ήταν αυτοί που έφεραν την γλώσσα στην Αγγλία με την μετακίνησή τους εκεί, τον 5ο με 7ο αιώνα από τις περιοχές του δυτικού γερμανικού κλάδου, όπου κατοικούσαν.

Το γεγονός ότι, οι παλαιοί άποικοι της Αγγλίας αφομοιώθηκαν με τους σκανδιναβούς εισβολείς οδήγησε και στο αποτέλεσμα να υπάρξουν αυτές οι φωνητικές αλλαγές από την υποομάδα των γερμανικών και να γίνει όχι μόνο μια απλοποίηση της γραμματικής αλλά και ανάπτυξη του λεξιλογίου. Η νορμανδική επιρροή στην αγγλική γλώσσα έγινε μέσω της χρήσης του δικαστικού και κυβερνητικού λεξιλογίου που χρησιμοποιούσαν οι βασιλείς των βασιλείων που είχαν αναπτυχθεί στην Αγγλία.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Τον 16ο αιώνα ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ χρησιμοποίησε τα πιο «μοντέρνα» αγγλικά της εποχής που είχαν ήδη υποστεί τις γλωσσολογικές αλλαγές. Παρόλα αυτά, στα τέλη του 17ου αιώνα οι κάτοικοι της Βρετανίας μιλούσαν τα αγγλικά με τη σημερινή τους μορφή. Αυτή η δομή της αγγλική γλώσσα είναι η πλέον διαδεδομένη και μάλιστα θεωρείται διεθνής γλώσσα και γι’ αυτό το λόγο είναι και στις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ. Η μεγάλη εξάπλωση των Αγγλικών οφείλεται, αφενός στις πολλές αποικίες που ίδρυσαν οι Βρετανοί σε διάφορες περιοχές του κόσμου και αφετέρου στην ίδρυση των ΗΠΑ. Επίσης είναι αρκετά εύκολη και απλή γλώσσα για να τη μάθει κάποιος ως 2η,

Για μαθήματα Αγγλικών ελάτε στα ΓΡΑΨΑ, Νο 1 στις Ξένες Γλώσσες για ενήλικες με 130.000 αποφοίτους έως τώρα! Στα ΓΡΑΨΑ τα μαθήματα Αγγλικών ξεκινούν από το επίπεδο «Αγγλικά για αρχάριους» έως το Proficiency

Ξεκινήστε Αγγλικά σήμερα!  Εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες online ή σε Τάξη; Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ!



Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία